Vés al contingut

A LES LLARS RURALS D’ÒDENA ENS RENTEM LES MANS!!!

A les llars rurals d’Òdena tenim molt present la cura i neteja dels nostres infants, es per aquest motiu que intentem que els nostres alumnes interioritzin l’hàbit de la higiene personal.

Els nostres infants tenen un seguit de rutines ben interioritzades, i una d’elles i de les més importants es la higiene de les mans, on la nostra tasca fonamental es explicar els passos a seguir en aquest acte tant important i que repetim al llarg del nostre dia a dia.

Primer obrim l’aixeta, ens mullem les mans, posem sabor, freguem les mans i entre els dits, dins de les ungles i els canells. Uns passos que s’ha d’explicar molt bé perquè no es deixin cap.

Quan tots el passos d’ensabonar estan fets, els ensenyem a esbandir-se bé, a no deixar ni una miqueta de sabó a les mans ni entre els dits.

Per últim i el més important, es eixugar-se bé les mans. Els diem als infants que s’eixuguin el palmell, el dors de les mans, entre els dits I els canells.

Tot i la seva curta edat, els infants reconeixen i adquireixen l’hàbit d’anar a rentar-se les mans per higiene, abans i desprès de menjar, quan entrem del pati, desprès de realitzar activitats que ens embruten i quan hem d’anar al servei.

Mitjançant aquest hàbit marquem el temps dins de la seva rutina del dia a dia i ajudant-los a fer-se autònoms tant en les accions a realitzar com en la seva cura personal.

Asearse con esmero, no es cuestion de opinion política, sino de higiene y de educación”

                                                                                                      Ignacio Manuel Altamirano.