Vés al contingut

Anem a comprar per celebrar la Festa del Dijous Llarder

A aquestes edats els infants mostren molta curiositat per tot allò que els envolta d’aquí la importància de conèixer en directe el nostre entorn més proper.  El dijous llarder és l’inici de les festes Carnavalesques, i el fet d’anar a comprar a la botida del poble permet als més petits sortir i trepitjar carrers del poble i anant assimilant que anar a comprar és un fet quotidià més de les famílies.

A Cal Llobet els petits se senten encuriosits pel que es troben (fruites, verdures,  embotit, xarcuteria…) i estan atens a la compra, i a les  explicacions del Xavi sobre les botifarres catalanes  i els tomàquets que haurem de comprar.

Els infants de l’aula de Les Òlives es reuneixen a l’aula de Les Vinyales per celebrar la Festa del Dijous Llarder. Una tradició que la celebrem conjuntament tots els infants del centre.

Als infants se li presenten els aliments que vàrem anar a comprar a la botiga. Assentats a la taula els petits suquen el pa amb tomàquet, posen un rajolí d’oli i agafen un troç de catalana…

En aquesta proposta es pretén que l’infant sigui protagonista en les seves accions,  fomenta l’autonomia, estimula el llenguatge, permet parlar de vivències, prenen contacte amb entorns i persones noves, els ajuda a descobrir habilitats personals….    

Grup: Les Vinyales – Febrer del 2020